„Ili ćeš koračati naprijed u razvoj. Ili ćeš koračati nazad u sigurnost.“
Abraham Maslov

 

Prethodna godina predstavljala je snažan potres za većinu poslovnog svijeta. Ostavila nas je sa pitanjima koja i u ovom novom poglavlju traže odgovor: Šta je to što je zaista sigurno? Šta su nam prioriteti u privatnom i u poslovnom životu? Kako da ostvarimo te prioritete, a da istovremeno podstaknemo razvoj svakog člana tima? Većini ljudi, prethodno postojeći odgovori poljuljani su iz korijena. Možemo li, u haosu operative i poljuljane rutine, na neki način efikasno da se preorijentišemo? Upravo kod ovih vitalno važnih pitanja koučing ostvaruje svoju najbitniju ulogu, jer nam kouč može pomoći da  krenemo sa akcijama u pravom smjeru! I to je razlog zašto baš ova vještina postaje sve značajnija u našem poslovnom svijetu.

Naravno, opravdan je skepticizam i često prisutna dilema o rezultatima koje koučing može da ostvari. Istraživanja pokazuju da je preko 70% zaposlenih koji su bili na koučingu podiglo  nivo svoje performanse, prijavilo poboljšanje odnosa na poslu i razvilo efektivnije vještine komunikacije. Tako da ne iznenađuje činjenica da se koučing  u prethodnoj deceniji, sa posebnim naglaskom na godinu iza nas, popeo visoko na ljestvici industrija. Sa tržištem koje je samo u SAD-u 2019. godine prelazilo 7.5 milijardi dolara, on predstavlja drugu najbrže rastuću industriju sa tendencijom da na svjetskom nivou do 2022. godine pređe 20 milijardi dolara!

Konačno, ono što mnogima ostaje kao važna misao jeste – “Koliko to mene košta?”. U skladu sa temom, ostavićemo Vas sa pitanjima – Koliko možete da dobijete? Koliko gubite tako što odlučujete da ne investirate? Procjene povrata od investicije u koučing (ROI) idu i do 8-9 puta od ukupnih uloženih sredstava, čineći tako koučing jednim od najefektivnijih alata u razvoju ljudskih potencijala!

Više o našem koučing programu pogledajte ovdje. Ukoliko ste zainteresovani, slobodno nas kontaktirajte za više informacija!

Podelite članak