U četvrtak, 25. marta, Gi Group, najveća multinacionalna kompanija u Italiji koja pruža usluge zapošljavanja, preuzela je jednu od najvećih svjetskih onlajn platformi za poslove. 

 

U Milanu 1.4.2021. GI Grupa, najveća multinacionalna kompanija u Italiji koja pruža usluge zapošljavanja i jedna od 6 vodećih kompanija u Evropi koja pruža usluge zapošljavanja, završila je akviziciju kompanije Jobtome, jedne od najvećih svjetskih onlajn platformi za poslove.

Osnovana 2014. sa sjedištem u Švajcarskoj, kompanija Jobtome je danas prisutna u 35 zemalja. Ima preko 10 miliona korisnika i više od 9 miliona ponuda za posao koje su izlistane na 10.000 sajtova širom svijeta.

„Veoma sam optimističan u pogledu uspješnog partnerstva“, izjavio je Gabriele Borga, osnivač i izvršni direktor kompanije Jobtome. „Pridruživanje Gi Group dodatno će ojačati planove za rast i ekspanziju kompanije Jobtome. Naročito će ubrzati strategiju izlaska na tržište (GTM) koja je usmjerena na firme koje aktivno traže radnike.“

„Kao globalni igrač koji je aktivan u preko 50 zemalja, vidimo širok spektar izazova na svjetskom tržištu rada“, rekao je Stefano Colli-Lanzi, izvršni direktor i predsednik kompanije Gi Group. „Smatramo da je najvažniji izazov da obezbijedimo još efikasnije i djelotvornije uparivanje ponude i potražnje na tržištu rada i da budemo privlačni za kandidate, posebno u ovom istorijskom trenutku digitalne transformacije.“

“Jobtome smo prepoznali”, dodao je Colli-Lanzi, “kao idealan odgovor na ove izazove. Njihova platforma i implementacija programske tehnologije reklamiranja će nam omogućiti da povećamo kapacitet spajanja kandidata sa poslodavcima. Digitalna i mobilna rješenja koja su razvili će nam takođe omogućiti da budemo atraktivniji kandidatima.”

“Jedva čekam”, nastavio je Colli-Lanzi, “da poželim dobrodošlicu Jobtome timu i da počnemo zajedno da radimo na rješenjima koja zaista mogu da odgovore na sve složenije i raznovrsnije potrebe kandidata i firmi.“

Kompaniji Gi Group su usluge pravnog savjetovanja pružili SZA, Bär & Karrer i Studio Pirola e Associati, a usluge finansijskog savjetovanja Fitidal Spa. Kompaniji Jobtome su pomogli investiciona banka GCA Altium i advokatska kancelarija Orrick, Herrington & Sutcliffe.

***

GI Group je najveća multinacionalna kompanija u Italiji koja pruža usluge zapošljavanja i jedan od vodećih svjetskih kompanija koje pružaju usluge u oblasti razvoja tržišta rada.

Gi Group posluje u oblastima: privremenog zapošljavanja, stalnog zapošljavanja, regrutacije i selekcije, regrutacije rukovodećeg kadra, treninga, podrške zapošljavanju, upravljanja kadrovima, autsorsinga, HR konsaltinga.

Zahvaljujući svom planu proširenja na međunarodnom nivou koje je počelo 2007. godine, GI Group sada posluje direktno ili kroz strateška partnerstva u preko 50 zemalja u Evropi, Aziji, Africi i Americi.

Krajem 2010. kompanija GI Group je dobila važno priznanje, postavši globalni korporativni član WEC – međunarodne konfederacije privatnih agencija za zapošljavanje.

Podelite članak