SpaceUp je projekat koji se finansira iz Okvirnog programa EU za istraživanje i inovacije (Horizont 2020), sa ciljem da se inovativnim start-up preduzećima u svemirskom sektoru pruži prilika da se šire i da postanu vodeće svjetske kompanije.

SpaceUp, sa 10 članova konzorcijuma iz 5 različitih evropskih zemalja i dvije poslovne organizacije koje posluju na nivou Evrope, zajedno će raditi na promociji i podsticanju tehnoloških transfera, umrežavanja, povezivanja i povezivanja sa poslovnim anđelima, investitorima, stručnjacima za ljudske resurse i izvršnim direktorima iz korporacija .

Uloga Gi Group-e kao lidera na polju ljudskih resursa na globalnom nivou, biće da pruža savjete start up-ovima u dijelu HR potreba, uključujući ali ne ograničavajući se na regrutovanje i zadržavanje kvalifikovanog osoblja.

Pored Gi Grupe, pod koordinacij m Aviaspace klastera u Bremenu, osam partnera će se pridružiti projektnim aktivnostima: Evropsko trgovinsko udruženje za poslovne anđele, IBS Consulting, The Seed Funds i Early Stage Market Players (EBAN), Fraunhofer Institut za proizvodne sisteme i tehnologiju dizajna (Fraunhofer IPK), Međunarodna asocijacija naučnih parkova i područja inovacija (IASP), Evropski panel udruženja malih i srednjih preduzeća (SME4SPACE), platforma za crowdfunding 200Crowd, istraživački konzorcijum Hipatia i Lazio Innova.

Tokom trajanja projekta, 6 svemirskih akademija će se održati na različitim lokacijama u Evropi, umrežavajući nove preduzetnike sa potencijalnim partnerima.

Prva svemirska akademija održaće se u Helsinkiju, Finska, 3-4. Juna 2019. godine.

Preuzmite  zvanično saopštenje ovdje  za više informacija ili posjetite zvanični veb sajt SpaceUp-a da biste poslali svoju prijavu.

Podelite članak